Qmusic (NL) Hitlijst

Nieuwkomer in de Foute 1500 stoot Snollebollekes van de foute troon

16 juni 2023 19:23
Foute 1500

Op vrijdag 16 juni om 18:00 uur is de Foute 1500 van start gegaan, de ultieme hitlijst met de favoriete guilty pleasures volgens de luisteraars van Qmusic. Dit jaar was de strijd om de nummer één positie groter dan ooit, met zowel traditionele hits als succesvolle nieuwkomers. Uiteindelijk heeft een nieuwkomer de felbegeerde titel veroverd, waarmee Snollebollekes van de troon wordt gestoten.

Geen nieuw record

Hoewel de top 10 van de Foute 1500 geheim blijft tot het einde, is nu al duidelijk dat dit jaar een nieuwkomer op de eerste plaats staat. Marco Schuitmaker met zijn populaire hit 'Engelbewaarder' en het nummer 'Schultenbräu' van Donnie en Chantal Janzen waren grote kanshebbers. 'Schultenbräu' is speciaal gemaakt als het 'Foute Anthem' voor Qmusic en heeft sinds de lancering op 1 juni bewezen een grote hit te zijn, met bijna 2 miljoen streams op Spotify. Dit betekent tevens dat Paul Elstak en Snollebollekes geen nieuw record hebben gevestigd. Beide nummers, 'Rainbow In The Sky' van Paul Elstak en 'Links Rechts' van Snollebollekes, hebben vier keer de lijst aangevoerd.

Foute 1500 | vrijdag 16 t/m vrijdag 23 juni

De Foute 1500 gaat van start op vrijdag 16 juni om 18:00 uur, gepresenteerd door Kai, Tom & Bram, met een spectaculair 'Nationaal Confetti Moment'. Maar liefst 1500 luisteraars hebben een confettikanon ontvangen en zullen deze allemaal tegelijk laten knallen bij het begin van de uitzending. Op vrijdag 23 juni wordt bekendgemaakt wie dit jaar de nummer één positie heeft veroverd.

Foute Party | 23 en 24 juni

Direct na de ontknoping van de Foute 1500 begint in de Brabanthallen de Foute Party. Traditiegetrouw zakken verklede foute feestgangers uit het hele land af naar Den Bosch voor een groots feest tijdens het laatste weekend van juni. Op het programma staan onder andere Kris Kross Amsterdam, Donnie, Paul Elstak, Snollebollekes, Belle Perez, Jan Biggel en de Qmusic-dj's. Tijdens de bekendmaking van het Foute Anthem maakte Chantal Janzen bekend ook aanwezig te zijn, en Bram Krikke heeft zijn vriend Pieter Valley weten te strikken om samen met Tom & Bram het podium te betreden. De zaterdag is uitverkocht, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor de vrijdag.

Meer over

foute 1500 qmusic

Gerelateerde artikelen