SLAM! Hitlijst NL

Avicii terug op 1 in de Dance 1000; 'Stumblin' In' hoogste nieuwe binnenkomer op 3

10 oktober 2024 18:14
Slam microfoon (Credits The Arrows SLAM)

Na één jaar van de troon te zijn gestoten, staat het nummer 'Levels' van Avicii weer fier op nummer 1 in de belangrijkste dance-hitlijst van het jaar van Nederland, de SLAM! Dance 1000. Dit maakte de radiozender donderdagmiddag bekend. De hoogste nieuwe binnenkomer is 'Stumblin' In' van Cyril, dat dit jaar een wereldwijde hit was.

In aanloop naar ADE (Amsterdam Dance Event), zendt het radiostation traditioneel de Dance 1000 uit. De top 10 is vandaag bekend geworden. 'Levels' van Avicii is het meest populaire dance nummer volgens de SLAM!-luisteraars. Vorig jaar stond 'God Is A DJ' op nummer 1, na het overlijden van Faithless-frontman 'Maxi Jazz'. 'Levels' stond daarvoor al een aantal keer op 1. Op nummer 2 staat 'I Gotta Feeling' van Black Eyed Peas en op 3 staat het nummer 'Stumblin' In' van de Australische dj Cyril.

Andere opvallende noteringen in de top 10 zijn 'Murder On The Dancefloor' van Sophie Ellis-Bextor, dat dit jaar door het gebruik in de film 'Saltburn' sterk in populariteit toenam. Ook het nummer 'Animals' van Martin Garrix steeg aanzienlijk in de hitlijst, vanwege het tienjarig bestaan van het nummer. Martin Garrix is hiermee ook de hoogst genoteerde Nederlander. 

David Guetta heeft steevast de meeste noteringen. Tiësto is met 15 nummers na jaren weer de populairste Nederlander in de lijst. 

De top 10 (met daarachter de notering van vorig jaar): 

  1.  'Levels' - Avicii (2)
  2. 'I Gotta Feeling' - Black Eyed Peas (7)
  3.  'Stumblin' In' - Cyril (-)
  4. 'Freed From Desire' - Gala (5)
  5. 'Animals' - Martin Garrix (263)
  6. 'Don't Stop The Music' - Rihanna (11)
  7. 'I'm Good (Blue)' - David Guetta & Bebe Rexha (8)
  8.  'Murder On The Dancefloor' - Sophie Ellis-Bextor (234)
  9.  'Wake Me Up' - Avicii & Aloe Blacc (6)
  10. 'Better Off Alone' - Alice Deejay (9)

Eerder werd bekend dat David Guetta met 30 noteringen veruit de meest voorkomende artiest in de Dance 1000 is. Tiësto is met 15 noteringen de meest succesvolle Nederlander. 

Meer over

slam Dance 1000

Gerelateerde artikelen