Qmusic (NL) Hitlijst

Chantal Janzen en Donnie veroveren de nummer één-positie met 'Schultenbräu' in de ontknoping van de Foute 1500 van Qmusic

23 juni 2023 19:08
Artwork Schultenbrau

De spannende strijd om de nummer één-positie in de Foute 1500 van Qmusic heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Na vier jaar onafgebroken aan de top te hebben gestaan, is Snollebollekes van zijn troon gestoten door Donnie en Chantal Janzen. Met het nummer 'Schultenbräu' zijn zij de eerste nieuwkomers in jaren die direct op de hoogste positie eindigen in de hitlijst van de 1500 beste foute nummers, samengesteld door Qmusic-luisteraars. Domien Verschuuren heeft dit zojuist bekendgemaakt in zijn radioprogramma.

De Foute 1500 van Qmusic kende dit jaar een unieke nek-aan-nekrace tussen twee nieuwkomers. Marco Schuitmaker met zijn nummer 'Engelbewaarder' was een sterke kanshebber, maar moest uiteindelijk de overwinning aan 'Schultenbräu' van Donnie en Chantal Janzen laten. Dit nummer, speciaal gemaakt op verzoek van Domien Verschuuren als 'Foute Anthem', werd direct enthousiast ontvangen door de Qmusic-luisteraars. Het is inmiddels bijna 3 miljoen keer gestreamd op Spotify en de videoclip heeft al een miljoen views op YouTube. Donnie liet in een eerste reactie op de radio weten enorm trots te zijn. Vanavond zullen ze 'Schultenbräu' voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Foute Party in de Brabanthallen.

Naast de winnaars zijn er nog meer nieuwkomers te vinden in de top 10 van de Foute 1500. Marco Schuitmaker behaalde de tweede plaats met 'Engelbewaarder'. Recordhouders Snollebollekes en Paul Elstak staan respectievelijk op de derde en vierde plek. Beiden hebben al vier keer de nummer één-positie behaald in de lijst. Ook nieuwkomer Joe 'Stagiair van de Show', bekend van de Ochtendshow met Mattie & Marieke, staat in de top 10 met het nummer 'Ja Jij' op de vijfde plaats.

De Top 10 van de Foute 1500

  1. 'Schultenbräu' - Donnie en Chantal Janzen
  2. 'Engelbewaarder'- Marco Schuitmaker
  3. 'Links Rechts' - Snollebollekes
  4. 'Rainbow In The Sky' - Paul Elstak
  5. 'Ja Jij' - Joe Stagiair van de Show
  6. 'Atemlos Durch Die Nacht' - Helene Fischer
  7. 'Oya Léle' - K3
  8. 'Barbie Girl' - Aqua
  9. 'Ons Moeder Zeej Nog' - Jan Biggel
  10. 'Dancing Queen' - ABBA

Tot nu toe voerden de volgende nummers de foute hitlijst aan:

  • 2005 en 2006 Frans Bauer – 'Heb je even voor mij'
  • 2007 Gerard Joling – 'Maak me gek'
  • 2008 Jan Smit – 'Als de morgen is gekomen'
  • 2009 Nick & Simon - 'Rosanne'
  • 2010 Sieneke – 'Ik ben verliefd'
  • 2011 New Kids & DJ Paul Elstak - 'Turbo'
  • 2012 t/m 2014 Captain Jack - 'Captain Jack'
  • 2015 t/m 2018 DJ Paul Elstak – 'Rainbow In The Sky'
  • 2019 t/m 2022 Snollebollekes – 'Links Rechts'
  • 2023 Donnie & Chantal Janzen - 'Schultenbräu'

Het Foute Uur begon tegelijk met de oprichting van Qmusic in september 2005 en werd al snel een begrip in Nederland. Elke ochtend gaat op veel plaatsen de radio een tandje harder om mee te zingen met de foute hits. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand, met de hitlijst de Foute 1500. Ook ontstonden door het hele land overal foute feestjes, met de Foute Party als moeder aller foute festijnen. Deze vindt elk laatste weekend van juni plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Meer over

Chantal Janzen foute 1500 Donnie qmusic Schultenbräu

Gerelateerde artikelen