NPO Radio 5 Hitlijst

NPO Radio 5 zet B-kantjes tijdens De Week van de Jaren 60 in de schijnwerper

30 januari 2023 09:54
NPO Radio 5 zet B-kantjes tijdens De Week van de Jaren 60 in de schijnwerper

Wie a zegt, moet ook b zeggen: NPO Radio 5 zet de B-kantjes van singles in de schijnwerper tijdens De Week van de Jaren 60. De week begint op zaterdag 4 februari en wordt op vrijdag 10 februari afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60.

Tijdens De Week van de Jaren 60 serveren de dj's van NPO Radio 5 hun favoriete singles aan de luisteraars. De dj's draaien eerst de populaire A-kant, later gevolgd door het doorgaans minder bekende B-kantje dat vaak onterecht onbelicht is gebleven. Aan golden oldies geen gebrek: de sixties hebben vinyl-helden te over voortgebracht, zoals Boudewijn de Groot, The Beatles, Golden Earring(s), Willeke Alberti, Simon & Garfunkel, Dusty Springfield, The Cats, Melanie, Rob de Nijs, Beach Boys, Aretha Franklin en The Rolling Stones.

Drie is Prijs

Luisteraars kunnen in De Week van de Jaren 60 meedoen aan het spel Drie is Prijs. De opdracht bestaat telkens uit drie onderdelen: herken een song aan het intro, wiens stem is er te horen en een triviavraag. Wie alle drie de antwoorden weet te geven, wint de originele en gloednieuwe NPO Radio 5-klok in de vorm van een lp.

Evergreen Toplijst

De Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 10 februari afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60, te horen tussen 06:00 en 20:00 uur op NPO Radio 5. De Toplijst wordt samengesteld door de luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 4 tot en met woensdag 8 februari.

NPO Radio 5, De Week van de Jaren 60, van zaterdag 4 februari tot en met vrijdag 10 februari. Zie voor meer informatie nporadio5.nl.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Meer over

de week van de jaren 60 NPO Radio 5 evergreen toplijst van de jaren 60

Gerelateerde artikelen